• Tel: 0318 357 42 42

Manyetik Alınganlık ve Özdirenç Ölçüm Cihazı, KKÜ Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Laboratuvarları bünyesine 2011 yılında katılmıştır. Cihaz Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Araştırma Görevlileri ile sektörde öncü bir Türk firması ortak projesiyle yapılmış %100 Türk yapımı bir ölçüm cihazıdır. Sürekli Gelişim İlkesiyle çalıştığımız cihazımızda hali hazırda geliştirme çalışmaları devam etmektedir. Manyetik Alınganlık ve Özdirenç Ölçüm Cihazımız, Fen Bilimleri ile Mühendislik Bölümleri için hizmet vermektedir. Cihazımızda minimum 20 K sıcaklık değerine kadar ölçüm yapılabilmektedir.Manyetik Alınganlık ve Özdirenç Ölçüm Laboratuvarı bünyesinde Fizikçi, Kimyager Uzman ile Lisans üstü öğrencileri çalışmaktadır.

Özdirenç Ölçümü: Özdirenç (resistivity) birim uzunluk ve kesit alana sahip bir iletkenin elektrik akımına karşı ne ölçüde direnç gösterdiğinin bir ölçüsüdür.

Manyetik Alınganlık Ölçümü: Manyetik alınganlık uygulanan manyetik alana cevap olarak materyalde oluşan manyetizasyon derecesinin ölçümüdür.