• Tel: 0318 357 42 42

Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜBTUAM), Üniversite senatosunun 07.04.2010 tarih ve 17 numaralı kararı ile kurulmuştur. Bu kapsamda, Sağlık Bilimleri ve Biyoteknoloji Müdür Yardımcısı’na bağlı faaliyet gösteren Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, Flow Sitometri  Laboratuvarı, Biyoteknoloji Laboratuvarı, Elektrofez ve Western Blot Laboratuvarı, Hücre Kültürü Laboratuvarı, Doku Bilimleri Laboratuvarı, Hüseyin AYTEMİZ Deneysel Araş. ve Uyg. Laboratuvarı, Deneysel Biyokimya Laboratuvarı ile Fen ve Mühendislik Bilimleri Müdür Yardımcısı’na bağlı faaliyet gösteren Çevre Analiz Laboratuvarı, Petrol Analiz Laboratuvarı, Kimyasal Analiz Laboratuvarı, Termal Analiz Laboratuvarı, Kromatografi Laboratuvarı, Elektron Mikroskop Laboratuvarı, Manyetik Alınganlık ve Özdirenç Ölçüm Laboratuvarı, Makine ve Malzeme Laboratuvarı, Üç Boyutlu Tasarım ve Prototip Laboratuvarlarında deney faaliyetleri sürdürülmektedir. Akreditasyon kapsamı sınırlı tutulmuştur. Bütün deney faaliyetleri ve kurumun diğer faaliyetleri iç ve dış baskılardan uzak bir şekilde bağımsız olarak yürütülmektedir.